
مسابقه علمی رویانا
اولین دوره مسابقه علمی دانش آموزی رویانا خلق ایده علوم زیستی (پژوهشگاه رویان) هفتمین دوره مسابقات زیست فناوری پژوهش سراهای دانش آموزی در سال تحصیلی 1404-1403
معرفی مسابقه
اولین دوره مسابقه علمی دانش آموزی رویانا
بالا بردن سطح آگاهی های عمومی و فراهم نمودن بستر مناسب برای بروز خلاقیت و ابتکار در تمام زمینه های علمی از طریق تاسیس مراکز تحقیقاتی، برگزاری مسابقات و جشنواره ها و تشویق محققان؛ در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مورد توجه خاص قرار گرفته است.
اجرای رویداد رویانا توسط پژوهشگاه رویان و با همکاری وزارت آموزش و پرورش و قطب زیست فناوری کشور می تواند بستر مناسبی را در دستیابی به این اهداف، فراهم نماید. این رویداد؛ زمینه ساز بروز خلاقیت ها به منظور شناسایی، معرفی و تقدیر از دانش آموزان با استعداد در اقصی نقاط کشور است و موارد ذیل؛ از دیگر اهداف آن می باشند:
- فرهنگ سازی به منظور استفاده از راه حل های علمی زیستی برای رویارویی با مسائل و چالش ها
- تشویق دانش آموزان برای مشارکت جویی در فعالیتهای علمی گروهی وافزایش کارآیی ارتباط دهی دانش وکاربردهای آن
- حمایت از دانش آموزان مناطق کم برخوردار به منظور گسترش هر چه بیشتر عدالت آموزشی در کشور
- دریافت ایده های نو و حمایت از مرحله پردازش تا اجرایی سازی ایده
- هدایت نهادهای متولی پژوهش دانش آموزی (مانند مدارس و پژوهشسراها)
راهنمای شرکت در پویش
-
تمام دانش آموزان دوره اول متوسطه و رشته های مختلف دوره دوم متوسطه می توانند در سکوی اشتراک ویدیوی کاردانیتو، طبق زمانبندی مشخص شده در تقویم اجرایی شیوه نامه ثبت نام نمایند.
-
همه شرکت کنندگان باید در سکوی کاردانیتو عضو شده باشند
-
فایل zip+ ویدیو :
- نمونه برگ 1 تکمیل شده که در توضیحات1، چکیده ایده و در توضیحات2، نام مرکز همکار (مدرسه یا پژوهشسرا) آورده شده است. ایده به صورت فایل های Word و PDF. این مستندات در یک فایل فشرده (ZIP) با کد ملی دانش آموز (سرگروه)، ارسال گردد
- فایل فیلم 5 دقیقه ای به صورت افقی و با حداکثر حجم 200 مگابایت
- فیلم معرفی اعضای تیم و مرکز همکار
-
نحوه بارگذاری: :
ابتدا از طریق بنر جشنواره رویانا در هدر (بالای) سایت کاردانیتو وارد صفحه ویژه جشنواره رویانا شوید، سپس با استفاده از دکمه شرکت در جشنواره وارد شده و پس از انتخاب شرکت انفرادی و یا گروه دو نفره و یا گروه سه نفره، به ترتیب دو فایل ویدیویی معرفی تیم و توضیح ایده را بارگذاری نمایید، سپس امکان بارگذاری فایل زیپ در مرحله بعد برای شما فعال می شود. پس از بارگذاری فایل زیپ، پیام “ویدیو شما با موفقیت آپلود شد" را دریافت خواهید کرد. توجه داشته باشید جهت حفظ مالکیت ایده، ویدیوها تا اتمام داوری، منتشر نخواهند شد و به صورت “ در انتظار تایید” در پروفایل شما نمایش داده خواهند شد.
در صورت نیاز به دریافت راهنمایی از پژوهشگاه رویان می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید:
📞شماره تماس دبیرخانه: ۰۲۱۲۳۵۶۲۱۷۸ - ۰۲۱۲۳۵۶۲۱۸۳
📞شماره پشتیبانی: ۰۹۰۳۹۹۰۲۶۴۳
همچنین تلفن تماس و بخش “درخواست پشتیبانی” در پروفایل شما در کاردانیتو پاسخگوی سوالات شما در مورد نحوه بارگذاری فایلها خواهند بود.
دانلود
معرفی برگزارکنندگان

وزارت آموزش و پرورش
وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران _ پژوهشسراهای دانش آموزی وزارت آموزش و پرورش ایران بزرگترین وزارتخانه ایران است که مسئولیت امور آموزشی کودکان و نوجوانان و نیز تریبت معلم را عهده دار است. پژوهش سرای دانش آموزی، مرکزی علمی ـ پژوهشی است که زیر نظر آموزش و پرورش و به منظور شناسایی و فراهم آوردن زمینه رشد و هدایت استعدادها و پرورش خلّاقیت های فردی و گروهی دانش آموزان و گسترش فرهنگ مطالعه، تحقیق و پژوهش در بین آنان ایجاد شده است.

پژوهشگاه رویان
پژوهشگاه رویان به عنوان مرکز پژوهش و آموزش در زمینه علوم باروری و ناباروری و مرکز تحقیقات علوم سلولی و مرکز تحقیقات پزشکی تولید مثل در ایران شناخته شده است.

کاردانیتو
سرویس اشتراک ویدیو ویژه کودک و نوجوان که در راستای استعدادیابی و مهارت آموزی دانش آموزان ایران تاسیس شده است. همه کودکان و نوجوانان می توانند بدون هیچ محدودیتی و کاملا رایگان ویدیوهای تولیدی خود را به اشتراک بگذارند و علاوه بر کسب درآمد از مزایای دیگر این سکو بهره مند شوند.
داوری آثار

رویداد رویانا برنامه علمی ویژه دانش آموزان است که بر اساس پژوهش مسئله محور، برای پاسخ به چالش های حوزه علوم زیستی طراحی گردیده است. گروههای علمی؛ بر اساس یکی از سوالات مربوط به دوره تحصیلی خود (متوسطه اول یا دوم)، شروع به ایده پردازی و طراحی آزمایش نموده و سعی می کنند تا با استفاده از امکانات موجود و در دسترس، ساده ترین پاسخ را برای سوال مورد نظر به دست آورند. این رویداد؛ مطابق با توضیحات مراحل ذیل برگزار می گردد.
مرحله اول (منطقه ای): گروههای علمی شرکت کننده، آثار خود را در موعد مقرر از طریق سامانه "کاردانیتو" به آدرس https://kardanito.com ارسال می نمایند.
پس از برگزاری جلسات داوری، طرح های منتخب با کسب حداقل 70 درصد امتیاز بالاترین نمره استان، برای ورود به مرحله دوم اعلام می شوند.
تذکر 1: لازم است مدرسه و یا پژوهش سرای دانش آموزی منطقه مربوطه، فرآیند راهنمایی و هدایت کارآمد آثار برگزیده را به منظور رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت آنها بر عهده داشته باشد.
تذکر 2: از هر استان حداقل 1 و حداکثر 5 گروه بر اساس بالاترین نمره استان، به مرحله دوم راه پیدا خواهند کرد.
تذکر 3: گروه های استان که نمره بالاتر از 30 % میانگین همان استان را به دست آورند، بر اساس نظر کارگروه داوری، می توانند ظرفیت مازاد دریافت نمایند. مرحله دوم (استانی): گروههای علمی که به مرحله دوم راه یافته اند، از امکان برخورداری از مربی (Mentor) معرفی شده از سوی دبیرخانه اجرایی جشنواره، بهره مند می شوند.
در پایان مرحله دوم، گروههای علمی از طرح خود به صورت برخط (مجازی) در سامانه ای که متعاقباً به گروهها اعلام خواهد شد، دفاع کرده و به سوالات داوران پاسخ می دهند. حضور تمامی اعضاء گروه در زمان ارائه ضروری می باشد.
مرحله سوم (کشوری): به صورت حضوری به مدت سه روز توسط پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی و با همکاری وزارت آموزش و پرورش ترجیحاً در محل پژوهشگاه رویان برگزار می گردد. گروههای علمی راه یافته به مرحله نهایی ضرورت دارد که در محل رویداد حضور یافته و در برنامه های علمی مورد نظر و نهایتاً رویداد نهایی شرکت کنند. در مرحله نهایی در دو روز اول، کارگاههای آموزشی حضوری برای دانش آموزان و دبیر همراه تحت نظارت مربی (Mentor) برگزار می گردد و روز سوم نیز رقابت نهایی به صورت حضوری انجام خواهد شد.
جوایز

-
بهره مندی از تسهیلات جشنواره علمی- پژوهشی وزارت آموزش و پرورش
-
اعطای گواهی شرکت و حضور در جشنواره به صورت سه جانبه (پژوهشگاه رویان، جهاد دانشگاهی و وزارت آموزش و پرورش) به تمامی راه یافته گان به مرحله استانی
-
اهدای لوح و گواهی حضور به تمامی گروههای راه یافته به مرحله کشوری
-
اهدای لوح تقدیر به دبیر همراه و مربی گروههای راه یافته به مرحله کشوری
-
اهدای لوح تقدیر، تندیس جشنواره و جایزه نقدی از طرف دبیرخانه به گروههای برگزیده نهایی (اعطای جایزه نقدی به اعضای گروه و اعطای جایزه نقدی به مدرسه و یا پژوهشسرای مربوطه، میزان جایزه نقدی برای هر نفر پنجاه میلیون ریال و برای مدرسه و یا پژوهشسرای محل تحصیل به میزان دویست میلیون ریال می باشد.)
-
عضویت اعضای گروههای برگزیده نهایی در کارگروه علمی-داوری جشنواره رویانا در دوره های بعد
-
اعطای فرصت مطالعاتی- تحقیقاتی از سوی دبیرخانه اجرایی جشنواره در آزمایشگاه¬های پژوهشگاه رویان به اعضای گروههای برگزیده نهایی
-
امکان حمایت از اجرایی سازی ایده های برگزیده نهایی با اختصاص اعتبار مالی از سوی سازمان های متولی مانند شتابدهنده ها
تقویم پویش
سوالات متداول
تمامی دانشآموزان دوره اول متوسطه و رشتههای مختلف دوره دوم متوسطه میتوانند در این جشنواره شرکت کنند.
خیر، هر گروه تنها میتواند به یک سوال پاسخ دهد.
خیر، هر گروه باید ایدهای منحصر به فرد و نو ارائه دهد.
هر گروه باید از 1 تا 3 دانشآموز تشکیل شود.
بله، هر گروه باید یک دبیر همراه از مدرسه یا پژوهشسرا داشته باشد.
فیلم باید 5 دقیقهای باشد، با کیفیت HD، به صورت افقی و حجم آن کمتر از 200 مگابایت باشد.
خیر، هر دانشآموز تنها میتواند عضو یک گروه باشد.
مستندات شامل نمون برگ 1، ایده به صورت فایل Word یا PDF، و فیلم معرفی ایده هستند.
ایده باید جدید، نوآورانه و قابل اجرایی باشد. همچنین باید به یک چالش علمی پاسخ دهد.
خیر، اعضای گروه پس از ثبتنام قابل تغییر نیستند.
گروههایی که به مرحله دوم راه مییابند، از مربی (Mentor) برخوردار خواهند شد.
ثبتنام در سامانه "کاردانیتو" به آدرس https://kardanito.com انجام میشود.
بله و باید مشخصات آنها در ایده ذکر شوند.
بله، گروههای راه یافته به مرحله کشوری باید به صورت حضوری در رویداد شرکت کنند.
جوایز شامل گواهی شرکت، لوح تقدیر، تندیس جشنواره، جایزه نقدی، فرصتهای مطالعاتی و حمایت از اجراییسازی ایدهها هستند.
بله، حداقل 1 و حداکثر 5 گروه از هر استان بر اساس امتیازات، به مرحله دوم راه پیدا میکنند.
خیر، مرحله اول داوری به صورت غیرحضوری از طریق سامانه کارادانیتو انجام میشود و گروهها باید آثار خود را از طریق همین سامانه ارسال کنند.
خیر، ایده باید جدید و نوآورانه باشد و نباید تکراری یا بر اساس پژوهشهای گذشته باشد.
خیر، هر دبیر تنها میتواند با یک گروه همکاری کند.
📞شماره تماس دبیرخانه: ۰۲۱۲۳۵۶۲۱۷۸ - ۰۲۱۲۳۵۶۲۱۸۳ 📞شماره پشتیبانی: ۰۹۰۳۹۹۰۲۶۴۳